יום שבת, 30 באוקטובר 2010

ח מ י ן

אין כמו גשם ראשון, מנקה את האבק, נותן ריח נפלא.
עם הגשם מגיעה עונת תבשילי קדירה, מרקים וכמובן המלך - החמין -
כשאני מכינה חמין זה לא סתם להכניס הכל לסיר-לשים בתנור וזהו עד הבוקר....
חמין זה "לעשות כל הלילה שמרטפות" :) אני קמה כמה פעמים בודקת אותו, מכסה אותו, נותנת לו לשתות :)
חמין זקוק להרבה אהבה ותשומת לב.

היום קצת שיניתי את החמין הקלאסי שלי והוספתי לו חומוס וגריסי פנינה

לצד סיר החמין שמתי תבנית (אינגליש) עם 4 סלקים . כל אחד מהם עטפתי בנייר אלומיניום.









ח מ י ן - doritb

קילו בשר - פילה מדומה (מס' 6) או צלי כתף (מס'5) - חתוך לקוביות גדולות.
3 חתיכות פרגיות
תפוחי אדמה כמספר הסועדים +
ביצים כמספר הסועדים +
בצל בינוני קצוץ דק.
שום - חצי ראש גדול לקלף את שיני השום.
חצי קילו שעועית קטנה
300 גר' חומוס לבן ענק
200 גר' גריסי פנינה
תיבול - מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום
לרוטב -  כף מרק עוף, 2 כפות סילאן ומים לפי הצורך.

את החומוס והשעועית משרים יום - כל אחד בנפרד.

שמים את החומוס וגריסי הפנינה בשקיות קוקי (כל אחד בנפרד) מתבלים בתבלינים.

בסיר גדול, של החמין, מטגנים את הבצל עד הזהבה. מורידים מהאש ומתחילים לסדר את הסיר.

שמים את השעועית. מעליה מסדרים את הבשר ואת חלקי העוף, מעל שמים את שקיות הקוקי ומסביב להן מסדרים
לסירוגין את תפוחי האדמה ואת הביצים.

בקערה מערבבים מים כף מרק עוף ו2 כפות סילאן ותבלינים שופכים לתוך הסיר עד כדי כיסוי.

מרתחים על הגז ובנתיים מחממים את התנור ל180 מעלות. אחרי שהחמין רותח מכניסים לתנור לחצי שעה
ומורידים את הטמפ' ל100-120 מעלות. תלוי בתנור.

בודקים במשך הלילה אם יש צורך לעוד מים :) לקראת הבוקר, מומלץ להפוך את שקיות הקוקי.

ובבוקר מתענגים על צלחת חומוס שעועית ביצה תפוח אדמה וסלק.

3 תגובות:

  1. WOW.... נראה טעים ועושה חשק להכין!!
    שאלה קטנה: את מחורת את שקיות הקוקי??

    השבמחק
  2. מחוררת, כמובן....

    השבמחק
  3. תודה על המחמאות. היה ממש טעים, ואחכן חוררתי את השקיות. גריסי הפנינה לא היו הצלחה. חלקם, למרות שהפכתי את השקית, נשארו קשים.

    השבמחק