יום רביעי, 3 בנובמבר 2010

ג'בטה






ג'בטה  - doritb
לפי מתכון של אבנר לסקין

סטרטר הפוליש
חצי כוס מים
כוס קמח לחם
חצי כפית שמרים יבשים

לבצק
חצי כוס מים
כף שמרים יבשים
סטרטר פוליש
שלושת רבעי כוס חלב קר
3 ועוד חצי כוסות קמח לחם
1 כף מלח שטוחה
להכין את הסטרטר בקערת המיקסר ולחכות שעתיים.
להכניס את יתר החומרים לקערה, פרט למלח. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה למשך 3 דקות
להוסיף בזמן זה את המלח. להעלות את מהירות הלישה לבינונית וללוש עוד 7 דקות.

להתפיח בקערת המיקסר את הבצק ל-40 דקות.

לשים את הבצק על משטח עבודה ולהוציא את האויר לפתוח לעלה בגודל 15 X25 בערך, לחתוך ל-6-8 מרובעים.
לקמח מגבת מטבח ולשים את המרובעים על הקמח

להתפיח 40 דקות.

לחמם תנור עם אבן אפיה ל-230 מעלות ולהניח את "מרובעים" על האבן כשהצד המקומח כלפי מעלה. לאפות 15 דקות .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה