האם הקריירה שלך באה על חשבון אכילה מסודרת
וגובה ממך מחיר בריאותי יקר?

מדריך בזק לנשים עסוקות ייתן לך כלים מעשיים
​​לשלב תזונה בריאה ולהתמלא באנרגיה חיונית - במינימום זמן ובמקסימום יעילות

וזה לגמרי בחינם!
לחצי כאן לקבלת המדריך

יום שבת, 13 בנובמבר 2010

לחם שאור מכוסמין ושיפון









לחם שאור מכוסמין ושיפון - doritb

לבצק המקדים
2 כוסות שאור
2 כוסות קמח מלא
כוס מים - תלוי בשאור וכמה הוא רטוב. צריכה להיות אפשרות עירבוב די קשה.
מערבבים את חומרי הבצק המקדים ומשאירים על השיש כמה שעות - אצלי 7 שעות

לבצק
הבצק המקדים +
3 כוסות קמח שיפון
2 כוסות קמח כוסמין
3 כפות סילאן
1 כף מלח
2 כוסות מים - בערך. לשים כוס ולהוסיף כמה שצריך.

להכניס לקערת המקסר את כל החומרים פרט למלח. ללוש 3 דקות ולהוסיף את המלח. להמשיך ללוש עוד 6-7 דקות.

אני הכנתי את הבצק ב12 בלילה. השארתי על השיש עד 9 בבוקר. אז עיצבתי את הכיכרות.

לעצב כיכרות לבזוק עליהן קמח ולעשות חריצים.

לשים בתנור אבן אפיה.

כשהכיכרות כמעט הכפילו את נפחן 3 שעות לערך. לחמם תנור ל230 מעלות

לאפות 15 דקות בחום גבוה אח"כ להוריד ל200 מעלות ולאפות עוד 25 דקות.

להוציא את הלחם מהתבנית ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.

להתאפק שעה עד שהלחם מתקרר מעט.

2 תגובות:

  1. וואי וואי,
    הכנתי את זה אתמול וחזרתי להגיד לך המון תודה.
    האורחים שלי התלהבו ואמרו שזה אחד הדברים הטעימים שיצא להם לטעום על מפת ישראל.
    ייתכן מאוד שההתלהבות היתה לנוכח כך שבדרך כלל יוצאים לי דברים לא ממש אכילים, אבל גם לטעמי זה היה מוצלח במיוחד.
    תודה!

    השבמחק