
אחרי לילה השרייה - נפח שני סוגי השעועית גדל פי 2 נפח העדשים הכתומים גדל פי 3
לפי הסדר שעועית אזוקי - עדשים כתומים שלמים -שעועית מאש
כך מכסים
אחרי 24 שעות שופכים את המים הופכים לקערת ניקוז או על מתקן הכלים במטבח
ביום הרביעי יש נבטים טעימים להפליא
סלט נבטי שעועית מאש
http://www.hamasa-el.com/
ממלאים צנצנת עד רבע מגובהה בקטניה
- מכסים במים את הקטניה
- מניחים על פתח הצנצנת רשת יתושים ומהדקים מסביב בגומיה.
- משרים לילה - עד 24 שעות תלוי בעונה. תוך כדי החלפת המים מידי כמה שעות.
- הופכים את הצינצנת , המים יוצאים דרך הרשת. משאירים את הצנצנת הפוכה על מתקן ליבוש כלים או לתוך כלי אחר, הצנצנת צריכה להשאר באויר.
- שומרים את הנבטים תמיד רטובים/לחים אבל הצנצנת צריכה להיות הפוכה.
- פעם ביום שופכים בצנצנת מים ושוב הופכים כדי שהמים יצאו ומשאירים את הצינצנת הפוכה.
צנצנות - יש
השבמחקרשת - יש
שעועית מאש ועדשים בצבעים שונים - יש ויש
עכשיו צריך רק לבצע וזו כבר בעיה אחרת לגמרי.
אין לי אנרגיה למטבח בכלל.
כתאכלי הנבטים האנרגיה תבוא מאליה
השבמחקיש קטניות שאין לי כל בעיה להנביט: עדשים מש חילבה ועוד מעט. אך ניסיתי פעמים רבות להנביט שעועית אזוקי או שעועית לבנה, ולא הלך בשום אופן, ואפילו שניסיתי משכי זמן שונים של ההשריה. האם אתם מצליחים להנביט שעועית לבנה ואזוקי? אם כן - איך?
השבמחקכמו כן, אתם אומרים שאפשר להנביט אורז. ולא תפסתי איך זה יתכן, שהאורז הוא הרי מקולף!, וגם האורז המלא הוא מקולף (מה שזה מלא זה אומר שהוא לא מלוטש, אך הקליפה לא קיימת כבר). האם אתם באמת הצלחתם להנביט אורז?
לא ניסיתי להנביט אורז גם לא שעועית לבנה,
מחקאני חושבת ששעועית אזוקי כן הצלחתי להנביט.
בהצלחה:)
תודה. תוכלי להדריך אותי לגבי האזוקי? אני שואל זאת מחמת שזה חשוב לי באופן קריטי ללא גוזמה. יש לי רגישות גבוהה למאכלים רבים.
השבמחקהי אביב בתמונה זו שעועית אזוקי :) כשעניתי לך בפעם הראשונה מתנצלת אבל לא הסתכלתי בתמונה.אם תעקוב אחרי המתכון אין סיבה שלא יצליח לך. תנסה להכין כמות קטנה. אגב יש מתכון בבלוג לקציצות שהכנתי מהם
מחק