מתכון מופלא מהמטבח ההונגרי - מתכון וביצוע של אמא שלי היקרה
לצלי
נתח בשר לצלי
בצל, שום, גזר,שורש סלרי, שורש פטרוזליה, עגבניה, לימון,פלפל ירוק,עלי דפנה, קישוא. את הכמויות אפשר לראות בתמונה - הרבה מהכל.
פלפל אנגלי - כף
כף חרדל,
בקבוק יין לבן.
לשים הכל בקערה ולהשרות ללילה במקרר.
למחרת לנגב את הבשר לסגור אותו היטב מסביב.
לבשל את הבשר עם כל הירקות עד שהבשר מתרכך להוסיף מים לפי הצורך.
את הירקות ללא עלי דפנה להכניס למעבד מזון ולקצוץ בפולסים מעט, לא לעשות מזה "גרבר" אלא ירקות קצוצים דק.
להכין רביכה מכף קמח.
לקרמל בכלי נפרד כף סוכר להוריד מהאש להוסיף קצת מים.
להכניס את מחית הירקות לסיר עם הרביכה לערבב כל הזמן
להוסיף את הסוכר המקורמל לסיר עם הירקות.
סמוך להגשה, לפרוס את הבשר להכניס אותו בעדינות לירקות הקצוצים ולבשל ביחד. להוסיף מים לפי הצורך -
לשים לב !!
א. לא לשים יותר מידי מים
ב. להזהר שהרוטב לא ישרף. חשוב לערבב לעיתים תכופות.
לבדוק את הטעם ולהוסיף חרדל, לימון, מלח, א. מרק עוף לפי הצורך.
כופתאות מלחמניות
לכל לחמניה + ביצה (לחמניה כזאת שהיינו אוכלים פעם עם שוקו בקייטנה)
לחתוך קוביות קטנות מהלחמניות לטגן אותם (לצבע של קרוטונים).
להכין בלילה מהביצים קמח וקצת מים לסומך של בלילת פנקייק.
לערבב את הקוביות עם הבלילה
להשאיר לשעתיים במקרר.
להרתיח מים עם הרבה מלח וקצת שמן
לשים כף בלילה בתוך המים הרותחים ולהמתין
אם מתפרק להוסיף ליתרת הבלילה עוד קמח.
לבשל את כל הכופתאות. אחרי 10 דקות לבדוק אם מוכן.
לטגן טיפה את הכופתאות המוכנות בשמן.
חישוב כמות הכופתאות לכל 3 סועדים- לחמניה+ביצה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה