מרדדים את הבצק מורחים במעט!! שמן ומפזרים מעל את מלית התרד והגבינה הבולגרית
מגלגלים וחותכים לחתיכות של כ-2 ס"מ מכניסים לתבניות מאפינס (משומנות)
מתפיחים כחצי שעה-שעה
אופים כ-20 דקות
מאפינס תרד וגבינה מלוחה - doritb
בצק שמרים
חצי קילו קמח מלא
חצי קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סילאן
חצי כוס שמן
3 כוסות מים (להתחיל מ2.5)
1כף מלח
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר פרט למלח. "לשים" 3 דקות מוסיפים את המלח. אם יש צורך מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בנילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. ניתן להתפיח כשעה מחוץ למקרר. אני אוהבת התפחה איטית. הבצק יוצא אורירי "קל" יותר.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר, מממתינים שעה כדי שיתחמם מעט.
מחלקים ל -3
מלית
מפשירים חבילה גדולה של תרד (להקפיד לקנות תרד קצוץ ולא קוביות תרד שהמרקם שלהם עיסתי וקצוץ מידי) אני משתמשת בתרד של חברת הבודק חבילה של קילו.
400 גר גבינה בולגרית
מפוררים את הגבינה בתוך קערת התרד ומערבבים היטב עם התרד.
חצי כוס שמן - למריחה על הבצק.
ביצה למריחה
שומשום לפיזור
אם אוהבים הרבה מלית. משתמשים רק בשני שלישים של הבצק.
משמנים תבניות מאפינס.
מרדדים את הבצק מורחים במעט שמן מפזרים את המלית מעל.
מגלגלים לנחש ארוך
פורסים חתיכות של 2 ס"מ. הופכים את ה"שושנים" שנוצרו ומכניסים לתוך תבנית המאפינס. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.
מתפיחים כחצי שעה שעה
אופים כ20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
ניראה יפה ובטוח שגם טעים,אני בדר"כ עושה את זה עם בצק עלים,אשמח לנסות,תודה
השבמחקפשוט מושלם
השבמחק