יום שבת, 4 ביוני 2011

ריבת מישמישים





ריבת מישמישים -doritb

2 קילו מישמישים
קילו סוכר


שוטפים היטב את המישמישים מחלקים ל-2 מוציאים את הגלעים.
שמים את הפרי בסיר עם תחתית עבה - אני משתמשת בסיר סולתם ישן וטוב
שופכים מעל את הסוכר

שמים את הסיר על אש די גבוהה כדי להרתיח את ה"ריבה" ברגע שזה רותח מעבירים לאש קטנה מאוד מבשלים כשעה וחצי שעתיים.
שמים כף ריבה על צלחת וממתינים עד כדי קרור ובודקים אם היא סמיכה מספיק.

בנתיים מכינים מספיק צינצנות. ברגע שהריבה מוכנה, מעבירים לצינצנות ומכסים מיד.





תגובה 1:

  1. Y Y Y , איזה צבע מדהים ...

    אוהבת מאוד ריבת מישמשים .

    לא מצליחה בבישול על גז . מכינה במיקרו למך 1/2 שעת בישול .

    יוצא נפלא !

    עשית לי חשק ....
    תודה ,
    שרית-ב

    השבמחק