תחתיות ארטישוק ממולאות בטונה - doritb
2 חבילות תחתיות ארטישוק (קפואות)
2 בצלים סגולים
2 קופסאות טונה
3 ביצים
בערך, חצי כוס פירורי לחם למלית
ועוד פירורי לחם לציפוי.
מלח
פלפל
פפריקה
פפריקה חריפה
4 שיני שום
מיץ מ-3 לימונים
לשים בקערה את הטונה+פרורי לחם+ מלח,פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה + 2 ביצים לערבב היטב.
למלא את תחתיות הארטישוק עם מלית הטונה, המלית מספיקה לשקית וחצי תחתיות את השאר שמים ברוטב.
להכין 2 קערות אחת עם פירורי לחם והשניה עם ביצה מעורבבת היטב.
לטבול את תחתיות הארטישוק בביצה מסביב ואח"כ בפירורי הלחם.
לכסות תבנית של הטוסטר אובן בנייר אפיה למרוח במעט שמן זית לשים מעל את הממולאים לשפוך/לרסס מעל מעט שמן זית. לאפות כשלושת ריבעי שעה על חום גבוה.
בנתיים לקצוץ את הבצל לטגן במעט שמן. להוסיף מים + מיץ מהלימונים + תבלינים לחתוך את שארית תחתיות הארטישוק לקוביות. לבשל כרבע שעה.
כשהממולאים משחימים לשים אותם בתוך הרוטב (המבעבע) לבשל כחצי שעה לפני סיום הבישול להוסיף את השום.
דוריתי זה נראה ונקרא נפלא. רעיון אדיר! רותיק
השבמחקנטעם משהו :-)
השבמחקרק שאלה קטנה... כמה מים בערך לשים?
תודה רבה!!
תודה !! בקשר להוספת מים - תתחילי עם כוס וחצי ותוסיפי אם יש צורך.
השבמחקבתאבון, תהני !!