כיכר בשר בציפוי פריך - doritb
מתכון של אהרוני - תודה לאורנה חברתי ש"הכירה" לי את המתכון בארוחת שבת טעימה.
לכיכר
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
30 עלי בזיליקום קצוצים
2 ביצים
חצי כוס פרורי לחם
100 גר' צנוברים
מלח פלפל
מערבבים בקערה את כל החומרים "כיכר בשר" מקררים עוטפים את הככר בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום סוגרים היטב.
אופים על חום בינוני כ-45 דקות
מכינים את הציפוי
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק
2 כפות פטרוזליה יבשה
5 כפות בזיליקום יבש
כפית פלפל שחור טחון טרי
5 כפות פירורי לחם
4-5 כפות שמן זית
כשהכיכר מוכנה מחכים מעט ומסירים את נייר העטיפה. מערבבים את חומרי הציפוי מלבד השמן.
מורחים את הכיכר בשמן זית ומורחים בחצי מכמות הציפוי אופים 10 דקות הופכים את הככר ומצפים בשארית השמן והציפוי אופים עוד 10 דקות.
נראה מהמם אהובתי. אימתי בחום. ואני מתגעגעת אלייך !
השבמחקליאתי רחלי