יום חמישי, 24 בנובמבר 2011

זיתים







כבישת זיתים

הכמויות תלויות כמובן בכמות הזיתים

שוברים את הזיתים
אני מעכתי את הזיתים בעזרת תחתית כוס שיש לה אחיזה נוחה לצורך העיניין.
במשך שבוע ימים משרים את הזית במים עד כדי כיסוי ומחליפים מים כל יום

פורסים לימונים, ושיני שום בנדיבות.
מכינים "מים מלוחים" כוס מלח 10 כוסות מים.
מכינים צנצנות לפי כמות הזיתים.

שמים בצנצנת שכבה זיתים שכבה לימון ושום כך עד שממלאים את הצינצנת
ממלאים את הצנצנות במי המלח
מניחים למעלה כמה פלפלים חריפים (שאטה) - הרבה אם אוהבים חריף מעט יותר אם לא אוהבים חריף :)
חותמים עם את הצנצנת עם כף שמן זית וכף חומץ.

מניחים לחודש על השיש

אם יש כמות גדולה של זיתים לא "דופקים" את כל הכמות מכינים באותה דרך אבל זמן הכבישה ארוך הרבה יותר
יכול לקחת חודשים. בדרך כלל עד שמסיימים את הכמות ה"דפוקה" היתר כבר מוכן.

תודה לעץ הזיתים שלנו שנתן לנו כל כך הרבה זיתים השנה.

תגובה 1:

  1. וואו, זה נראה ממש טוב. אני ממש אוהבת זיתים. אך לא ידעתי שיש כבישות שיכולות להגיע גם לתקופה של ארבעה חודשים !!! בכל אופן זה נראה ממש טוב.

    השבמחק