הכבושים כובשים את השיש
יש משהו מנחם ומרגיע בצנצנות האלה שעומדים על השיש, וכל כך מזכיר את בית הסבתות ובית הורי היקרים.
לימונים כבושים
כרוב כבוש
מלפפונים כבושים
ושום בשמן זית ועשבי תיבול
וזיתים שכבשתי בספטמבר 2011
כרוב ומלפפונים כבושים
לכל כוס מים כפית גדושה מלח שולחן
שיני שום
צרור נאה של שמיר
ופלפל צ'ילי חריף מיובש
2 כפות חומץ לכל צנצנת חמוצים
לשטוף היטב את המלפפונים.
את הכרוב לחתוך לפי הגודל שרוצים
ולהכניס לצינצנות
לשים מעל את השום השמיר והכי מעל את הפלפל החריף. לשפוך את המים המלוחים עד כדי כיסוי ולבסוף את החומץ
מעל
כל יום לנענע את הצנצנת מעט בעדינות ולהפוך אותה. אחרי מספר ימים מ4 ומעלה תלוי במזג האויר (חום/קור) הכבושים מוכנים.
מתכון ללמונים יעלה בקרוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה