יום רביעי, 22 בספטמבר 2010

גולאש בשר וכרוב נוסח סקלי szekelygulyas


גולאש בשר וכרוב נוסח סקלי szekelygulyas

את האותיות ל ו-L לא קוראים. תודה לאמא המקסימה שלי על המתכון המעולה אחד מיני רבים........

+ קצת מאוד שינויים שלי.... איך לא :):)


קילו בשר בערך
2 בצלים בינונים קצוצים דק מאוד
קצת שמן
1 כף פפריקה הונגרית מתוקה
1 כפית פפריקה הונגרית חריפה או כפית מחית פפריקה חריפה
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
1 ק"ג כרוב כבוש , רצוי ביתי
1 כוס נוזלים של הכרוב הכבוש - בערך לפי הצורך
1 שוק הודו מעושן ללא עור חתוך לקוביות
מלח
פלפל
2 כפות חומץ

הכנה
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה
מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו
מוסיפים את הפלפל העגבניות והרסק
קצת מאוד מים חשוב!! אסור להוסיף הרבה מים רק כאשר הם נגמרים להוסיף עוד קצת. זה הפטנט של התבשיל .
מבשלים כשעתיים מוסיפים את הכרוב, ההודו המעושן מלח פלפל חומץ ולאט לאט את הנוזלים של הכרוב. לא "להציף" את
התבשיל
מבשלים עוד כשעה שעה וחצי על אש נמוכה מאוד.

עשיתי את אותו תבשיל עם חלקי עוף. יצא מעולה צריך לקצר את זמן הבישול. שלושת ריבעי שעה לפני הוספת הכרוב
ועוד כשעה עם הכרוב.






תגובה 1:

  1. שכחת לכתוב מתי מוסיפים את הפפריקה. לדעתי אחרי שסוגרים את הבשר...

    השבמחק