יום ראשון, 11 באפריל 2010

חלום הלחם של אבא שלי











אבא שלי, ברוך, ניצול שואה. הוא סיפר לי שעל מנת לשמור על שפיות, ולהתגבר על הרעב הנורא, הוא וחבריו באושויץ היו "מבשלים ואופים" בדימיונם.
לפני כשנה, הוא סיפר לי על אחד מחלומותיו. חלום הלחם. לא סתם לחם אלא לחם אפוי עם נקניק בפנים.

בשנה שעברה,הגשמתי לאבא היקר שלי את חלומו.






תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימון







תחתיות ארטישוק ממולאות בשר- doritb

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
עיסה לקציצות לחצי קילו בשר
2 ביצים בצל בינוני מרוסק, מלח ופלפל פפריקה כורכום.
פירורי לחם

ממלאים את התחתיות משמנים תבנית ואת הממולאים ואופים 200מעלות כחצי שעה 
בסיר שטוח מטגנים בצל גדול מוסיפים את הממולאים. מכסים במים 
מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, מחית פפריקה חריפה, או פפריקה חריפה
כפית גדושה שום כתוש ולימון  (2-3 לימונים) . מבשלים על אש נמוכה כשעה. 
התבשיל צריך להיות חמצמץ לפי הטעם.

ארונגלושקה-גלושקת הזהב


שחיתות טעימה ביותר :):)
















אחת מעוגות ה"דגל" של המטבח ההונגרי.
זה מתכון של סבתא שלי ז"ל.
הריח של העוגה שהיא הכינה עדיין מלווה אותי. אבא ואמא אומרים שהעוגה שלי לא נופלת ממה שסבתא הכינה היש מחמאה גדולה מזו? 
לאחרונה אני מכינה את העוגה מבצק עם שמן. בצק שמרים עם שמן

אורונגלושקה – גלושקת הזהב - doritb
בצק מקורי של סבתא שלי.
חצי ק"ג קמח
4 כפות סוכר
100 גר' חמאה
כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
עד 2 כוסות חלב לשים לאט "כמה שלוקח"

ניתן להכין את העוגה מבצקי שמרים אחרים
לפי הבצק שכל אחד רגיל

בלילת ה"גילגול"
אגוזים גרוסים דק כוס או יותר
ריבת מישמש רצוי תוצרת בית חצי צינצנת מעורבת בקצת מים
גרידה מקליפת מלימון אחד
10 כפות סוכר וניל
כחצי כוס שמן

מכינים את הבצק מתפיחים וקורצים עיגולים כמו בתמונה
מורחים את התבנית בקצת שמן ומפזרים פרורי ביסקויט או פרורי לחם
מגלגלים כל עיגול בתערובת השמן מסדרים בתבנית בכל שכבה שמים
מחומרי המילוי גם למעלה . רצוי לשים למעלה נייר אפיה
כדי שלא ישרף .

לאפות בטמפ.  180-190 מעלות כ35-40 דקות
בנתיים לבשל חצי כוס סוכר+חצי כוס מים+ כמה טיפות לימון  ולשפוך על כשהעוגה יוצאת מהתנור