יום ראשון, 11 באפריל 2010
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימון
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר- doritb
חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
עיסה לקציצות לחצי קילו בשר
2 ביצים בצל בינוני מרוסק, מלח ופלפל פפריקה כורכום.
פירורי לחם
ממלאים את התחתיות משמנים תבנית ואת הממולאים ואופים 200מעלות כחצי שעה
בסיר שטוח מטגנים בצל גדול מוסיפים את הממולאים. מכסים במים
מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, מחית פפריקה חריפה, או פפריקה חריפה
כפית גדושה שום כתוש ולימון (2-3 לימונים) . מבשלים על אש נמוכה כשעה.
התבשיל צריך להיות חמצמץ לפי הטעם.
מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה, מחית פפריקה חריפה, או פפריקה חריפה
כפית גדושה שום כתוש ולימון (2-3 לימונים) . מבשלים על אש נמוכה כשעה.
התבשיל צריך להיות חמצמץ לפי הטעם.
תוויות:
ארטישוק,
בשר טחון,
מנה עיקרית,
מנות עיקריות,
קציצות
ארונגלושקה-גלושקת הזהב
שחיתות טעימה ביותר :):)
אחת מעוגות ה"דגל" של המטבח ההונגרי.
זה מתכון של סבתא שלי ז"ל.
הריח של העוגה שהיא הכינה עדיין מלווה אותי. אבא ואמא אומרים שהעוגה שלי לא נופלת ממה שסבתא הכינה היש מחמאה גדולה מזו?
אורונגלושקה – גלושקת הזהב - doritb
בצק מקורי של סבתא שלי.
חצי ק"ג קמח
4 כפות סוכר
100 גר' חמאה
כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
עד 2 כוסות חלב לשים לאט "כמה שלוקח"
ניתן להכין את העוגה מבצקי שמרים אחרים
לפי הבצק שכל אחד רגיל
בלילת ה"גילגול"
אגוזים גרוסים דק כוס או יותר
ריבת מישמש רצוי תוצרת בית חצי צינצנת מעורבת בקצת מים
גרידה מקליפת מלימון אחד
10 כפות סוכר וניל
כחצי כוס שמן
מכינים את הבצק מתפיחים וקורצים עיגולים כמו בתמונה
מורחים את התבנית בקצת שמן ומפזרים פרורי ביסקויט או פרורי לחם
מגלגלים כל עיגול בתערובת השמן מסדרים בתבנית בכל שכבה שמים
מחומרי המילוי גם למעלה . רצוי לשים למעלה נייר אפיה
כדי שלא ישרף .
לאפות בטמפ. 180-190 מעלות כ35-40 דקות
בנתיים לבשל חצי כוס סוכר+חצי כוס מים+ כמה טיפות לימון ולשפוך על כשהעוגה יוצאת מהתנור
בצק מקורי של סבתא שלי.
חצי ק"ג קמח
4 כפות סוכר
100 גר' חמאה
כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
עד 2 כוסות חלב לשים לאט "כמה שלוקח"
ניתן להכין את העוגה מבצקי שמרים אחרים
לפי הבצק שכל אחד רגיל
בלילת ה"גילגול"
אגוזים גרוסים דק כוס או יותר
ריבת מישמש רצוי תוצרת בית חצי צינצנת מעורבת בקצת מים
גרידה מקליפת מלימון אחד
10 כפות סוכר וניל
כחצי כוס שמן
מכינים את הבצק מתפיחים וקורצים עיגולים כמו בתמונה
מורחים את התבנית בקצת שמן ומפזרים פרורי ביסקויט או פרורי לחם
מגלגלים כל עיגול בתערובת השמן מסדרים בתבנית בכל שכבה שמים
מחומרי המילוי גם למעלה . רצוי לשים למעלה נייר אפיה
כדי שלא ישרף .
לאפות בטמפ. 180-190 מעלות כ35-40 דקות
בנתיים לבשל חצי כוס סוכר+חצי כוס מים+ כמה טיפות לימון ולשפוך על כשהעוגה יוצאת מהתנור
תוויות:
אגוזים,
אוכל הונגרי,
בצק שמרים,
עוגות,
עוגות שמרים,
ריבה,
שמרים
הירשם ל-
רשומות (Atom)