יום שבת, 9 באוקטובר 2010

עוגת ספוג / חנק:)





נתבקשתי להכין עוגה צהובה פשוטה, של פעם,  בלי קישקושים :)  יצאה טעימה ביותר .
זאת עוגה שבדרך אני מכינה לצורך מילוי אבל יצאה בול כמו שהזוגי רצה/אהב

עוגת תופין/ספוג/חנק:) - doritb
מתוך הספר "עוגות לכל עת" - נירה שויאר

חומרים
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת ל ימון מגורדת
קורט מלח
1 כוס קמח
1 כפית מחוקה א. אפיה.

מקציפים את הביצים (שלמות) + סוכר + מיץ לימון + גרידת לימון + קורט מלח - במשך 6-8 דקות תלוי בחוזק המיקסר
אני הקצפתי על מהירות גבוה 6 -5 דקות (KMIX) בתום הזמן הקערה היתה מלאה קצף.
מוסיפים את הקמח עם א. האפיה ב2-3 פעמים. ומערבבים לאט לאט, אני עירבבתי במיקסר - יש לו תוכנית עירבוב, או ידנית, כדי שהקצף לא יפול.

אופים חום על חום בינוני - 160 מעלות -  50 -60 דקות. תלוי בגובה התבנית ובתנור.

5 תגובות:

  1. הכנתי ויצא מעולה ואני רק בת 12, ומתעניינת מאוד בבישול.

    השבמחק
  2. שמחה מאוד לשמוע!! אין גיל לאפיה ובישול :)
    תמשיכי ותהני חג שמח!!

    השבמחק
  3. במה את ממלאה את העוגה בדר"כ?

    השבמחק
  4. במה את ממלאה את העוגה בדר"כ?

    השבמחק
  5. באיזו תבנית להשתמש? איזה גודל?

    השבמחק